Privatlivspolitik for Hemonto

Vi tager din databeskyttelse alvorligt. Nedenfor kan du læse vores privatlivspolitik, der fortæller dig, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi som dataansvarlig organisation bruger dem til.

Generelt

Denne politik er gældende for samtlige personlige oplysninger, som du giver os, og/eller som vi indsamler om dig, når du er kunde hos os, når du besøger vores websites hemonto.com, hemonto.com/en, hemonto.com/no og herunder, når du anvender vores kundeportal, der er tilgængelig fra vores website, eller hvis du anvender vores app.

Dataansvarlig

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er:

Hemonto A/S
Åboulevarden 21
8000 Arhus C
CVR nr. 29839395
Telefon: +45 8742 1200
Mail: info@hemonto.com

Når vi behandler personlige oplysninger, overholder vi EU’s databeskyttelsesforordning (GDPR) samt de danske persondataretlige regler, som måtte være gældende efter 25. maj 2018.

Har du spørgsmål til vores privatlivspolitik, eller måden vi behandler dine personlige oplysninger, som er registreret hos os, kan du rette henvendelse på info@hemonto.com eller telefon +45 8742 1200.

Ønsker du indsigt i dine personlige oplysninger eller mener du, at der er registreret forkerte data – eller har du andre indsigelser, kan du ligeledes rette henvendelse til os. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i persondataloven.

Website og cookies

Når du besøger vores hjemmeside, benytter vi ’cookies’. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Det er en passiv tekstfil, og en cookie kan ikke indsamle oplysninger på din computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Vi bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Cookies hjælper os med at indsamle data til statistik og analyse af, hvordan vores brugere interagerer på websitet.

Vi bruger cookies til at:

  • Optimere din oplevelse på siden
  • Optimere sidens design
  • Føre statistik over besøg og adfærd på siden
  • Målrette vores markedsføring

Du kan altid tjekke og opdatere dine cookies indstillinger, og du har også mulighed for at indstille din browser til aldrig at lagre cookies. For mere information henvises til denne guide. Derudover kan du naturligvis slette cookies fra din computer. Hvordan du gør det, afhænger af, hvilken browser du benytter. Se under ”Hjælp” i din browser. Eller brug evt. nedenstående links, der omfatter populære browsere.

Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra cookiedeklarationen nedenfor. Angiv venligst dit samtykke-ID og -dato, når du kontakter os angående dit samtykke.

I cookiedeklarationen kan du se, hvilke overordnede kategorier af cookies vi bruger. Og for hver kategori kan du se oplysninger om de konkrete cookies, du modtager ved brug af vores hjemmeside.

Nyhedsmails

Hvis du ønsker at modtage vores nyhedsmail, kan du registrere din mail hos os. Denne bliver opbevaret med det formål at kommunikere med dig via mail.

Vi benytter værktøjet Active Campaign til at håndtere og udsende mails samt til rapportering og analyse. Active Campaign lever op til GDPR og er medlem af The Privacy Shield Initiative. Privatlivsvilkår for Active Campaign accepteres ved tilmeldning og fremgår her

Når du modtager en mail fra os, kan vi, afhængig af din mailleverandør og klient, se, om du har åbnet mailen, og hvilke links du eventuelt klikker på. 

Vi opbevarer oplysningerne på personer, der har givet samtykke til kommunikation fra os, så længe de fortsat ønsker at modtage information fra os. Du kan når som helst afmelde dig mailkommunikation fra os ved at klikke på linket, som ligger nederst i hver udsendelse.

Slutteligt bruger vi Sleeknote og Zapier til at håndtere tilmeldinger til vores mailkommunikation. Disse systemer hjælper os med at indsamle mailadresser og videresende dem til Active Campaign.

Indsamling af personlige oplysninger

Er du kunde hos os, indsamler vi almindelige personoplysninger om dig, herunder: navn, titel, adresse, postnummer, by, land, telefon- og mobilnummer og email-adresse samt faktureringsoplysninger som firmanavn, CVR nr. m.v.

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, medmindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil.

Vi indsamler ingen særlige kategorier af personoplysninger (følsomme oplysninger) om dig.

Behandling af personlige oplysninger

Vi behandler kun personlige oplysninger i det omfang, det er nødvendigt, f.eks. når man bliver oprettet som kunde. Det kan f.eks. være nødvendigt for, at vi kan opfylde vores forpligtelser i henhold til aftaler og tilknyttede ydelser. Det kan også være for at leve op til de forpligtelser, vi har som dansk virksomhed, hvor vi er omfattet af dansk lovgivning.

Personlige oplysninger skal forstås som defineret i persondatalovgivningen.

Vi laver ingen profilering af dig og misbruger ikke dine personoplysninger. Vi videregiver desuden ikke dine personlige oplysninger uden dit samtykke, medmindre vi er forpligtet til det i medfør af lovgivningen.

Er du kunde, anvender vi dine personlige oplysninger til at:

  • Fremsende ordrebekræftelse, adgangskoder og brugervejledninger til dig
  • Give dig kundeservice, support, svare på spørgsmål og efterkomme dine anmodninger
  • Udføre dine ordrer og levere vores services og ydelser
  • Håndtere administration af kundeforholdet til dig
  • Fremsende adviseringer om nye muligheder, produkter, priser, systemopdateringer, nedetider m.v. via e-mail.

Deling af dine personoplysninger

Vi kan dele dine personoplysninger med de leverandører og samarbejdspartnere, som bistår os med udførelsen af din ordre, eller som bistår os med vores IT-drift, hosting, SMS-gateway mv. Det betyder, at vi eksempelvis kan dele dine oplysninger med vores serviceleverandører, vores tekniske support og vores bank.

Vi indgår i relevant omfang altid databehandleraftaler med vores leverandører og samarbejdspartnere.

Vi deler dine oplysninger i det omfang, vi er forpligtet til, f.eks. som følge af krav om indrapportering til offentlige myndigheder som SKAT.

Deling af oplysninger med modtagere uden for EU/EØS

Som dataansvarlig deler vi dine personlige oplysninger med leverandører og samarbejdspartnere uden for EU/EØS. Vi anvender udelukkende leverandører og samarbejdspartnere, der har underlagt sig principperne i PrivacyShield. PrivacyShield er designet af U.S Department of Commerce og Europakommisionen. Du kan læse mere om PrivacyShield på denne adresse.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en begrænset risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til afsluttes. Personoplysninger gemmes højst i 12 måneder efter formålet er afsluttet.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen under punktet “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores website.

I det omfang der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har samtidig mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Sidst opdateret

Denne persondatapolitik er sidst opdateret den 21. april 2020.

Kontakt

+45 8742 1200
info@hemonto.com 
CVR: 29 83 93 95

AARHUS
Åboulevarden 21 
DK-8000 Aarhus C

KØBENHAVN
Svanemøllevej 16
DK-2100 København Ø

HEMONTO LAB
Ny banegårdsgade 55
DK-8000 Aarhus C

OSLO
Karenslyst Allé 49-53, 3. sal
NO-0279 Oslo

Kontakt

+45 8742 1200
info@hemonto.com 
CVR: 29 83 93 95

AARHUS
Åboulevarden 21 
DK-8000 Aarhus C

KØBENHAVN
Svanemøllevej 16
DK-2100 København Ø

HEMONTO LAB
Ny banegårdsgade 55
DK-8000 Aarhus C

OSLO
Karenslyst Allé 49-53, 3. sal
NO-0279 Oslo